Hozzavalok: 5 kg csikozott, megtisztitott pacal 4 db sertes korom (megtisztitott, kettobe vagott) bors (orolt, minél tobb) 2 evokanál orolt komeny 3 evokanál vegeta izles szerint so 2 db baberlevel kb 1/2 kg voroshagyma (aprora vagott) egy fej fokhagyma (aprora vagott) 25 dkg zsir orolt pirospaprika (a legvegen kell) Az aprora vagott voroshagymat megdinszteljuk a zsiron, beletesszuk a kormot, egy par percig kavaratjuk es felengedjuk annyi vizzel, hogy jol ellepje. Beletesszuk a fuszereket, es addig fozzuk, mig a csontrol le tudjuk szedni a hust. Ezutan kicsontozzuk a megfott kormot, es egy nagy edenybe tesszuk. Raontjuk azt a levet, amibe fott a korom, majd a csikozott pacalt is. Vizzel felontjuk, de csak epp annyit hogy ellepje, és 4-5 oran at fozni kell, amig a szadban szet nem megy a pacal. Amikor megfott, a tetejerol lezedjuk a zsirt, es kikavarjuk orolt pirospaprikaval, es 1 gerezt aprora vagott fokhagymat is tegyunk bele. A kikavart piros zsirt raontjuk a pacalra, meg egy kicsit fozzuk ossze, es jo etvagyat hozza!